În fiecare an, în luna Iulie are loc, la mănăstirea Sâmbăta de Sus comemorarea eroilor neamului care au luptat în Munţii Făgăraş, împotriva comunismului.

Anul acesta, Fundaţia Ion Gavrilă Ogoranu, condusă de Baciu Coriolan, în parteneriat cu Federaţia Română a Foştilor Deţinuţi Politici Luptători Anticomunişti şi Asociatia Foştilor Deţinuti Politici – Făgăraş, cu participarea profesorului Radu Ciuceanu, directorul Institutului Naţional pentru Studierea Totalitarismului, au comemorat 50 de ani de ELIBERAREA DEŢINUTILOR POLITICI 1964-2014.

Programul evenimentului a fost compus din proiecţii de filme documentare legate de rezistenţa anticomunistă, o expoziţie documentară şi dezbateri istorice.

Marcantă a fost şi prezenţa surorii lui Ion Gavrilă Ogoranu, care în cuvinte simple a mărturisit suferinţe grele de îndurat la care a fost supusă familia lor.

Evenimentul s-a încheiat Duminică, cu Sfânta Liturghie şi parastasul în cinstea Eroilor, la care au participat familiile celor care au trecut prin suferinţele închisorii comuniste, simpatizanţi ai Mişcării Legionare, dar şi turişti atraşi de faptele istorice relatate de cei în vârstă, prezenţi neîntrerupt la Sâmbăta.

Cu nădejdea reîntâlnirii, toţi au răspuns „Prezent” la apelul celor căzuţi pentru neamul românesc.

sambata de sus27 sambata de sus1 sambata de sus2 sambata de sus3 sambata de sus4 sambata de sus5 sambata de sus6 sambata de sus7 sambata de sus9 sambata de sus10 sambata de sus11 sambata de sus12 sambata de sus13 sambata de sus18 sambata de sus19 sambata de sus20 sambata de sus21 sambata de sus25