Cristian Mihăiţă Gălbenuşe, un boxer în vârstă de 24 de ani, a fost ucis cu mai multe lovituri de cuţit de ţigani în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 3, într-un club din municipiul Slatina.

Totul a început când ţiganii au făcut scandal iar patronul, care îl cunoştea pe sportiv, l-a chemat pe acesta să aplaneze situaţia, el fiind prezent în acel moment în local.

A încercat să-i convingă pe turbulenţi să părăsească incinta deoarece îi deranjau pe ceilalţi clienţi, însă a fost lovit cu un cuţit de Florin Răzvan Gulie, un ţigan de 25 de ani cu antecedente penale. A suferit răni în zona gâtului, a feţei, a pieptului şi în spate, în zona rinichilor, decesul survenind în urma unei hemoragii interne.
Agresorul este recidivist şi face parte dintr-o familie din Slatina unde mai mulţi membri au dosare penale pentru diverse infracţiuni. El terminase de ispăşit o pedeapsă pentru furt, fiind în libertate de nici şase luni.

Acesta va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, deşi este internat în Craiova pentru rănile suferite la rândul lui în urma scandalului. Ucigaşul se întorsese la locul faptei să recupereze arma crimei când a fost atacat de apropiaţii victimei. Diagnosticul pus de medici: traumatism cranio-cerebral acut mediu, fractură de înfundare la nivel parietal stânga şi traumatism acut facil.
Cristian Mihăiţă Gălbenuşe era proaspăt căsătorit şi avea un băieţel de doar câteva luni. Cununia religioasă era programată pentru anul viitor. Acesta se afla în club alături de prieteni şi de soţie pentru o petrecere, fiind ucis chiar sub ochii acesteia.

Victima este nepotul lui Constantin Galbenuse, antrenorul sectiei de box din cadrul CSM Slatina.
“Sâmbătă – 12 iulie, au avut loc, la sediul Parchetului Olt din Slatina, mai multe audieri pentru a stabili modul cum s-au derulat lucrurile în noaptea în care s-a produs incidentul în care a fost ucis un tânăr de 24 de ani. Mai exact, au fost audiate toate persoane participante la scandal, inclusive suspectul. Astăzi (duminică – 13 iulie), am mers la Craiova, unde se află internat sub pază suspectul principal, pentru a-l înştiinţa oficial că este acuzat de săvârşirea infracţiunii de omor pentru care riscă până la 25 de ani închisoare. El a fost identificat, în urma audierilor, ca fiind autorul infracţiunii respective. Dar precizez: ancheta continuă şi nu este exclus să apară şi alte nume ca posibili inculpaţi în această speţă”, a declarat procurorul Adrian Aspra, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
„Copilul meu se cunoştea cu agresorul. Conflicte au mai fost şi nu ştiu dacă în acele conflicte a fost şi criminalul băiatului meu, care l-a lovit cu cuţitul în inimă. În noaptea respectivă, totul a fost premeditat. Copilul meu s-a dus împreună cu soţia lui la un suc şi ei au venit prima dată câţiva, au văzut că este copilul meu acolo, au văzut că este singur şi şi-au chemat brigada. S-au înarmat cu arme albe, au venit şi s-a întâmplat nenorocirea. Procuratura am înţeles că ar avea în vedere să reţină opt inşi, dar am înţeles că au fost foarte mulţi înarmaţi… 14 – 16, stăteau ascunşi, era întuneric… Ce gândesc eu acum, în calitate de părinte, nu pot să mă exprim, dar să vorbim pe lege consider că anchetatorii ar trebui să îşi facă datoria, să-i condamne pe vinovaţi atât cât trebuie, dar să ţină cont autorităţile că a fost o crimă premeditată, o crimă bine pusă la punct, nu a fost o întâmplare. Deci ei au venit croiţi să-l omoare pe Cristi, pentru că şi-au dat mesaje verbale diferite persoane şi atunci când au găsit loc de întors au şi făcut-o”, a povestit tatăl sportivului.

În semn de respect pentru Cristian Mihăiţă Gălbenuşe, peste 100 de persoane, sportivi, membri ai familiei, prieteni şi simpli cetăţeni ai oraşului, au participat duminică după-amiază la un marş comemorativ în memoria tânărului ucis de ţigani.

Sursa: FrontPress.ro