Consilierul local Ioan Bîldea solicită primarului Emil Boc restaurarea zonei istorice Cetăţuia şi includerea în circuitul turistic al municipiului Cluj-Napoca.

Ioan Bîldea declară că „având în vedere că anul acesta a avut loc a doua ediţie a festivalului “18+”, care a reuşit să includă Cetăţuia în circuitul cultural al Clujului. Zona are o istorie frumoasă şi un potenţial deosebit, deşi nu este pusă în valoare. Aleile, spaţiile verzi, construcţiile-monument, mobilierul urban învechit şi degradat – toate ar putea fi refăcute, restaurate, reparate. Mai sunt şase luni până când va demara programul pentru Capitală Europeană a Tineretului, dar e timp suficient pentru a se face paşi importanţi pentru a pune cetăţuia pe harta obiectivelor care nu trebuie ratate de turişti şi a locaţiilor unde pot avea loc evenimente reuşite, aşa cum s-a întâmplat, de exemplu, cu Parcul Central Simion Bărnuţiu. Aşadar, vă solicit, domnule primar Emil Boc, să demaraţi organizarea unui concurs de soluţii pentru refacerea zonei Cetățuia şi includerea ei în programele culturale planificate pentru anii următori. Trebuie să valorificăm toate spaţiile publice din oraş. Avem suficiente motive să o facem.”

Cetăţuia este un obiectiv turistic solicitat de turiştii străini care ne vizitează oraşul şi are o cazarmă austriacă de la începutul sec. XVIII, care este o bijuterie a fortificaţiilor baroce din Europa.

NapocaNews