În după-amiaza zilei de 11 iulie 2014, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei i-a vizitat pe cei peste 60 de tineri aflați în tabăra de la Mărișel.

Ca în fiecare an, și în vara aceasta, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși din Cluj, prin liderul său Radu Copil, organizează tabere pentru copiii și tinerii de diferite vârste din parohiile Eparhiei, transmite Mitropolia Clujului.

Cu această ocazie, Înaltpreasfinția Sa le-a adresat celor prezenți un cuvânt duhovnicesc, subliniind importanța păstrării curăției și entuziasmului la această vârstă, în felul acesta devenind modele morale pentru tinerii contemporani. Pentru a-și argumenta ideea, s-a folosit de patru exemple: două scripturistice – cei patru tineri evrei din Babilon, care nu au acceptat să-și trădeze credința și legea lor pentru unele favoruri lumești, și Episcopul Timotei, ucenicul Sfântului Apostol Pavel, care, în ciuda tinereții sale, era îndemnat să devină exemplu de viață curată pentru cei din jur; și două din aghiografie – Sfântul Ioan Valahul, martirizat pentru lupta împotriva păcatului desfrânării, din dorința de a-și păstra curăția pentru Hristos, și Pier Giorgio Frassatti pentru misiunea pe care a făcut-o printre camarazii săi din Torino.

Programul taberei, după cum ne-a precizat Radu Copil, este unul activ și include: discuții tematice, ateliere, jocuri, cântece la chitară, jocuri de exterior, sport, drumeții, însoțite de rugăciunea de dimineață și de seară.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea