În fapt, totul începe cu un telefon pe care victima îl primeşte acasă pe telefonul fix. Infractorul contactează potenţiala victimă, pensionar care tocmai a primit pensia. Acesta se prezintă ca fiind ofiţer de poliţie şi informează victima că banii pe care tocmai i-a primit de la poştaş sunt falşi şi în scurt timp va veni un alt ofiţer care să ridice banii pentru expertiză.
Fireşte, totul e doar un scenariu pus la carte de escroci.
Victime acestui tip de înşelăciune sunt pensionarii care nu pun la îndoială intenţiile şi buna credinţă a celor din jur. Acest lucru le transformă în „victimele perfecte”.
Apelăm la persoanele care au rude sau cunoştinţe ce se încadrează în profilul victimelor acestui tip de înşelăciune să ia legătura cu acestea şi să le prevină asupra modului de operare folosit de către infractori, pentru a nu cădea în plasa acestora.
Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, vă recomandăm să manifestaţi prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivelor solicitări.
Nu primiţi în locuinţă persoane care îşi declină calităţi oficiale decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Atragem atenţia că poliţiştii se legitimează întotdeauna, mai ales cei care sunt în ţinută civilă.
Dacă sunteţi contactat de un „aşa zis poliţist”, nu acceptaţi o întâlnire cu cel care trebuie să ridice banii şi anunţaţi Poliţia la prin Apelul Unic de Urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin.
One Response to “Metodă de înşelăciune: Fură pensii anunţând că sunt poliţişti şi că banii primiţi de la poştaş sunt falşi”
Din pacate, nu o data angajati ai justitiei AU PATAT SI MURDARESC RUSINOS SI NEPERMIS IMAGINEA INSTITUTIEI, ajungand sa comita infractiuni mult mai periculoase si mult mai grave decat insasi infractorii pe care-i judeca !!!
In judetul Olt, Criminalii GRUPUL INFRACTIONAL al celui mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală şi de Est au fabricat Dosarului 10882/311/2010 si Dosarul 10642/311/2012, unde sunt implicati magistratii de la Judecatoria Slatina, procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina si procurori de la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt, precum si ofiterii de politie din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor din I.P.J. Olt. Invoc expres dreptul la libertatea de exprimare, garantat de Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
DNA-ul Serviciul Teritorial Craiova si Parchetul de pe langa CURTEA DE APEL CRAIOVA apara acesti criminalii ce au format acest GRUP INFRACTIONAL care fabrica dosare penale platind cu 10.000 lei o DECLARATIE DE MARTOR.
Toate documentele false sunt intocmite de judecatori care au o îndelungată practică în cercetarea infracţiunilor, de politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor a IPJ Olt , procurorii de la Parchetul de pe langa Judecatoria Slatina si Tribunalul Olt.