Aceste beneficii ale ananasului raman exclusive pentru fructul proaspat. In fructul conservat exista din pacate zahar, iar toate beneficiile nutritive se injumatatesc, in cel mai bun caz. Singurele care raman nealterate in ananasul conservat sunt fibrele. Iata cele 5 beneficii ale ananasului:

Ananasul poate fi combinat in toate salatele cu frunze verzi, nu doar in salate de fructe. Se preteaza perfect sa fie mancat combinat, dupa cum poate fi facut si suc. Cu frunzele de spanac, de salata verde sau rucola, ananasul este delicios. Fructul copt este dulce, suculent si foarte gustos. Ananasul merge foarte bine cu iaurt si lapte batut, poate fi adaugat in cereale, este foarte bun rece, dar si la temperatura camerei.

Ananasul este foarte bogat in antioxidanti si vitamina C. Acestea sunt cele doua beneficii ale ananasului care fac din acest fruct unul ideal pentru o dieta sanatoasa. Doua felii de ananas, nu mai groase de un deget, iti aduc 150% din necesarul zilnic de vitamina C. Cantiatea este uriasa, astfel ca este ideal in dieta copiilor, in conditiile in care este foarte placut la gust.

Printre marile beneficii ale ananasului trebuie mentionat numarul foarte mic de calorii dintr-o portie. O portie de ananas, ce inseamna, cum spuneam, doua felii fiecare de grosimea unui deget, nu are mai mult de 100 de calorii. Ananasul este perfect daca esti la dieta, dar si pentru persoanele care au diabet sau un stomac sensibil, pentru ca este delicat cu mucoasele digestive. In plus taie pofta de mancare si contine un ingredient minune care sustine procesul de scadere in greutate.

Ananasul este special prin continutul de bromelaina, ingredientul-minune. Bromelaina este o enzima vegetala care are o puternica actiunie antiinflamatorie care este eficienta atat in vindecarea rapida a racelilor, dar care favorizeaza si disparitia edemelor, ceea ce face din ananas un fruct util si necesar in dieta femeilor. Bromelaina este foarte activa si in tratarea celulitei si a durerilor osteoarticulare.

Ananasul este bogat in fibre, beneficiu in plus pentru sanatate. Poti sa folosesti anans copt alaturi de pui, dar poate fi si fiert in aburi. Merge perfect in prajituri si in orez cu lapte, este foarte bun pus pe gratar si mancat cu iaurt si un strop de miere.

Sursa: Femeia.ro