Pe timpul verii, specialiștii recomandă bronzarea la lumina naturală a soarelui, pentru fixarea calciului în oase și pentru buna fucnționare a organismului.

Nu de puține ori ați văzut persoane bronzate excesiv tot timpul anului, iar specialiștii le numesc „tanorexice”, deoarece încearcă să suplinească bronzul natural cu cel artificial, obținut la raze ultraviolete.

Sarah Wilman este mamă a doi copii, iar de la vârsta de 14 ani este dependentă de solar. Aceasta arată precum o păpușă Barbie bronzată, dar nu o deranjează deloc remarcile pe care i le fac cei care o văd.

Deși știe că este periculos pentru piele, Sarah este dependentă de bronzat și nu trece nicio zi în care să nu se expună ultravioletelor măcar 20 de minute.

Solarul crește riscul apariției cancerului de sân și de piele și este contraindicat persoanelor care iau anumite medicamente. Totuși, femeia nu se poate abține să facă un drum zilnic până la salon și recunoaște că este tanorexică(dependentă de bronz). Cei apropiați își fac griji pentru ea, dar Sarah nici nu vrea să audă de mers la medic pentru a vedea dacă pielea ei a avut de suferit în ultimii ani. În schimb, ar vrea să renunțe, dar nu știe cum.

Femeia recunoaște faptul că nu vrea ca și copiii săi să îi urmeze exemplu și speră ca aceștia să nu se apropie vreodată de un salon de bronzat.

Mirabela Vlad, Sursa: Yahoo Celebrity