Valentin Tatar, ofiter de politie judiciara in cadrul DNA, a fost condamnat la 1 an si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru comiterea a trei infractiuni, el semnand un acord de recunoastere a vinovatiei.

Procurorii il acuza pe Valentin Tatar (foto centru), ofiter in cadrul DNA la data comiterii faptelor, ca a folosit, direct sau indirect, informatii ce nu sunt destinate publicitatii sau a permis accesul unor persoane neautorizate la aceste informatii, se arata intr-un comunicat remis de DNA.

In acordul de recunoastere a vinovatiei se confirma ca in perioada ianuarie – iunie 2014 inculpatul Valentin Tatar a transmis unor persoane informatii nedestinate publicitatii, din 2 dosare penale.

Informatiile ar fi ajuns la Horia Uioreanu, fostul presedinte al CJ Cluj.

In prezenta aparatorului ales, Tatar a declarat ca recunoaste comiterea faptelor, accepta incadrarea juridica pentru care s-a pus in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei stabilite, precum si cu forma de executare a acesteia.

Astfel, Valentin Tatar a primit o condamnare la 1 an si 6 luni de inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Dosarul de urmarire penala si acordul de recunoastere a vinovatiei au fost trimise la Tribunalul Cluj. Valentin Tatar a fost în echipa care l-a arestat pe fostul primar Sorin Apostu.

NapcoaNews