Scăderea CAS s-ar putea amâna pentru 1 ianuarie 2015, a declarat premierul Victor Ponta.Amânarea aplicării măsurii va avea loc dacă preşedintele Traian Băsescu va ataca proiectul de lege la Curtea Constituţională, a spus Ponta. “Pe mine mă interesează un singur lucru, ca de la 1 octombrie, sau eventual, dacă domnia sa atacă la Curtea Constituţională, de la 1 ianuarie cel mai târziu, să avem reducerea fiscalităţii muncii”, a spus premierul.

După discuţiile de luni de la Palatul Cotroceni pe tema scăderii CAS, Ponta a declarat că preşedintele fie va retrimite proiectul în Parlament, unde va fi din nou votat în luna septembrie, fie va sesiza Curtea Constituţională. În al doilea scenariu, premierul a precizat că trebuie întrebat preşedintele dacă reducerea CAS va mai fi aplicată din octombrie.

Preşedintele a evitat să se pronunţe clar în legătură cu sesizarea Curţii Constituţionale. El a declarat că „rămâne de văzut” şi că vrea să aibă o discuţie şi cu mediul de afaceri, arătând că aşteaptă de la ministrul de Finanţe un document, în care să precizeze sub semnătură de unde vor veni veniturile suplimentare.

Sursa: Capital.ro