Promovarea mişcării în aer liber şi sporirea confortului clujenilor reprezintă o precupare importantă pentru municipalitatea clujeană.

În ceea ce-i priveşte pe cei mici, pentru mai multă siguranţă în timpul jocului, Primăria Cluj-Napoca a amplasat anul acesta pavaj de cauciuc pe o suprafaţă de 1.145 de mp în parcurile din oraş, astfel că, în total, există până în prezent 27.299 mp de spaţiu de joacă amenajat cu astfel de dale. Până în această toamnă municipalitatea va mai monta pavaj de cauciuc pe alţi 1.340 mp în locurile de joacă din oraş, inclusiv în cele aparţinând creşelor şi grădiniţelor.

Pentru confortul clujenilor, tot în acest an, Primăria a montat în spaţiile verzi din oraş 282 de bănci şi 5 foişoare.

Dotările au fost realizate de firmele AX Perpetuum şi Dupex, iar costurile acestora au fost de 613.221 lei.

În acest moment, Primăria evaluează ofertele depuse de 4 firme pentru achiziţionarea de aparate de fitness şi de joacă în scopul, modernizării locurilor de joacă şi a spaţiilor verzi din oraş. După finalizarea procedurilor de achiziţie publică şi desemnarea firmei câştigătoare, municipalitatea va continua redotarea parcurilor, în scopul promovării mişcării în aer liber şi sănătăţii în rândul clujenilor. În Cluj-Napoca există în prezent 15 locuri amenajate cu aparate de fitness, care sunt frecventate de cetăţeni de toate vârstele.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca există în prezent amenajate aproximativ 330 de locuri de joacă. Amintim faptul că în ultimii doi ani municipalitatea a achiziţionat un număr de 211 complexe şi aparate de joacă pentru copii. Au fost reamenajate şi redotate 39 de locuri de joacă pentru copii şi au fost create două noi locuri de joacă (str. Pomet şi str. Taberei nr. 20).