1129 de persoane au fost ucise și aproape 3.500 de rănite în cadrul operațiunii antiteroriste a guvernului de la Kiev, în estul Ucrainei, potrivit estimărilor ONU.

Raportul precizează, de asemenea, că aceste estimări reprezintă numărul de minim de victime, pe baza unor date deținute de misiunea UN din Ucraina. Numărul real al victimelor ar putea fi mult mai mare, însă.

Raportul precizează că majoritate victimelor sunt civili, cauza principală fiind tirurile cu obuze ale armatei ucraniene în zone urbane dens populate controlate de rebelii proruși.

Numărul refugiaților din zona de conflict a depăsit 515,000 începând cu 1 aprilie 2014, majoritatea căutând refugiu în țara vecină Rusia. Potrivit lui Konstantin Romodanovsky, seful biroului pentru emigrație al Rusiei, peste 2000 de refugiați trec granița ucraineano-rusă în fiecare zi. Orașe ca și Sloviansk, unde s-au dat lupte grele între armata ucraineană și trupele separatiste, nu mai are în prezent decât o populație de câteva zeci de mii de oameni, din cei peste 130.000.

NapocaNews