Duminica, intreaga lume a fost zguduita de disparitia a 196 de corpuri de la locul prabusirii aeronavei, in estul Ucrainei. Acesta era numarul de cadavre recuperate in urma prabusirii cursei MH17. Ulterior, au aparut informatii conform carora rebelii ar fi luat doar 169.

Liderul separatist Alexander Borodai a declarat ca acestea au fost duse intr-un tren cu vagoane frigorifice, in orasul Torez, si ca vor ramane acolo pana la sosirea unei delegatii internationale, informeaza AP.

Avion doborat in Ucraina Gest revoltator al separatistilor: Au furat toate cadavrele recuperate

Acesta a mai afirmat, in cadrul unei conferinte de presa sustina duminica, ca acestea nu vor mai fi mutate pana la sosirea expertilor, mentionand ca asteapta o echipa de 12 specialisti malaezieni. A spus insa ca este dezamagit de cat de mult dureaza pana la venirea acesteia.

Liderul separatist a negat acuzatiile conform carora rebelii ar distruge probe importante din ancheta, acuzatii aduse de observatori internationali.

Potrivit unei angajate feroviare din Torez, localitate aflata la 15 kilometri de locul prabusirii avionului, corpurile au fost incarcate in cinci vagoane sigilate, urmand ca trenul sa plece inspre Ilovaysk, la 35 de kilometri spre est, catre granita cu Rusia, informeaza South China Morning Post.

Avion doborat in Ucraina: Rebelii prorusi au recuperat cutiile negre

Conform BBC, o echipa OSCE a fost lasata sa urce pentru verificari in trei dintre vagoane. Potrivit acesteia, au putut fi vazuti mai multi saci etichetati.

Reporterii speciali din zona sustin ca, dupa plecarea echipei OSCE, separatistii au parasit si ei zona si practic nimeni nu mai pazeste trenul.

NapocaNews