Romario cere pedeapsa cu închisoarea pentru conducătorii fotbalului din Brazilia, după înfrângerea usturătoare suferită în faţa Germaniei

Brazilia a suferit o ruşine istorică în semifinalele CM, înfrângerea cu 7-1 în faţa Germaniei fiind cea mai drastică în cei 100 de ani de când s-a înfiinţat Federaţia Braziliană de Fotbal. După meci, sute de mii de oameni au ieşit în stradă în principalele oraşe din ţara lui Pele, dezamăgirea rezultatului împletindu-se cu nemulţumirea mai veche legată de organizarea turneului final.
Legendarul fotbalist Romario, acum parlamentar din partea socialiştilor, a declarat că şefii fotbalului din Brazilia trebuie să meargă la închisoare după ce ţara gazdă a CM 2014 a fost umilită de Germania în semifinale, scor 1-7.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Romario, campion mondial în 1994, a scris că fotbalul din Brazilia este deteriorat de câţiva ani, traversând o criză profundă, conform Pro Sport.

„Fotbalul nostru este deteriorat de ani de zile, fiind tras în jos de conducători care nu ştiu să lovească o minge. Stau în loji de lux şi se uită cum le intră milioane în conturi”, este începutul mesajului. Romario consideră că preşedintele Federaţiei din Brazilia, Jose Maria Marin, şi adjunctul său, Marco Polo del Nero, care va fi şeful fotbalului din „Ţara Cafelei” din 2015, ar trebui să „ajungă la închisoare”.

Deputatul socialist a criticat în termeni duri faptul că s-au cheltuit 11 miliarde de dolari pentru organizarea turneului final, iar Dilma Rousseff, preşedinta Braziliei, va înmâna trofeul unei alte echipe în finală: „Ei vor pleca şi ne vor lăsa cu stadioanele construite la preţuri colosale. Va fi Cupa Ruşinii”.

Fostul mare jucător, acum în vârstă de 48 de ani, nu îi acuză însă pe jucători şi nici pe antrenorul Luis Felipe Scolari. „Nu este problema jucătorilor sau a antrenorului. Absolut deloc! Corupţia din Federaţie îşi are originea în cluburile braziliene”, a încheiat Romario.

NapocaNews