Senatul României a ratificat, joi, Acordul de Asociere dintre Moldova şi Uniunea Europeană. Acelaşi proiect de lege a fost adoptat ieri de Camera Deputaţilor de la Bucureşti şi de Parlamentul de la Chişinău.

Proiectul a fost susţinut în unanimitate, cu votul tuturor celor 122 de senatori. Prezent la dezbateri, ministrul de Externe al României, Titus Corlăţean, i-a felicitat pe senatori pentru votul acordat. Demnitarul a transmis şi un semnal politic de unitate şi de susţinere a viitorului european al Republicii Moldova.

Tot joi, România a ratificat şi Acordurile de Asociere a Georgiei şi Ucrainei. Acordul de Asociere cu UE, semnat de ţara noastră, a fost ratificat şi de Parlamentul Lituaniei. Ambasadorul Georgiei, Merab Antadzean, a anunţat că Legislativul de la Tbilisi intenționează să ratifice documentul semnat de Moldova la mijlocul lunii iulie, într-o şedinţă extraordinară.

Acordul de Asociere, semnat în 27 iunie la Bruxelles, a fost ratificat de Parlamentul de la Chişinău cu 59 de voturi. Documentul urmează să fie promulgat de şeful statului şi publicat în Monitorul Oficial, într-o ediţie specială.

Prevederile Acordului de Asociere vor intra în vigoare după ce va fi ratificat şi de legislativele celor 28 de ţări membre ale Uniunii Europene, dar şi de Parlamentul European.

Publika.md