Insurgentii prorusi care lupta pentru Republica Populara a Luganskului, in estul Ucrainei, au ucis 23 de militari din armata guvernamentala in ultimele 24 de ore.

Soldatii faceau parte dintr-un batalion al armatei ucrainene numit Aidar si au murit in cursul a trei operatiuni la care lua parte unitatea lor in sud estul tarii, potrivit Itar-Tass, care citeaza o agentie de stiri ucraineana, UNIAN.

Informatia ar fi fost postata pe un cont al batalionului Aidar de pe o retea de socializare. Potrivit anunturilor care apar pe acel cont, mai multe unitati ale batalionului Aidar, care au luat parte la operatiuni armate au inregistrat pierderi in luptele cu separatistii, 23 de soldati fiind ucisi.

De la inceputul lui aprilie, operatiunea militara a armatei ucrainene in estul tarii a dus la moartea a 1129 de oameni si ranirea a 3500, potrivit unor date prezentate de misiunea de monitorizare a ONU.

Armata ucraineana se afla in plina operatiune de recuperare a teritoriului controlat pana acum de separatistii pro-rusi din estul tarii. Dupa ce insurgentii au parasit orasul Slaviansk si l-au lasat in mainile armatei guvernamentale, luptele se dau acum in jurul oraselor Donetk si Lugansk.

NapocaNews