Simona Halep traversează cea mai bună perioadă din cariera ei, iar rezultatele din acest an dus-o până pe poziția a treia în topul mondial al jucătoarelor de tenis de câmp.

Joi, românca a visat frumos și a arătat încă o dată tărie de caracter în meciul cu Eugenie Bouchard, în semifinalele turneului. Halep s-a accidentat încă din debutul meciului, dar nu a renunțat la luptă.

Ar fi putut să abandoneze după ce a suferit o entorsă la glezna stângă, dar a strâns din dinți și a dus primul set până în tie-breack, pierdut cu 6-7. A trecut peste durere și în setul doi, dar nu a mai făcut față emoțional situației.

Canadianca a lovit cu petere și a știut să o plimbe pe Simona dintr-o parte în alta a terenului, conștientă că este singura șansă de a juca prima finală de Grand Slem.

Dominată clar, Halep a salvat cinici mingi de meci, doar atât a mai putut să facă. Pentru parcursul ei de la Londra, Simona Halep va încasa din partea organizatorilor un cec în valoare de 440.000 de lire sterline.

În plus, românca își va păstra poziția a treia din clasamentul mondial. Următorul turneu de Grand Slem se va desfășura peste două săptămâni, în SUA, la Flashing Medow.

Paul Panait