Distribuie articolul

Un simpozion internațional va fi organizat, în toamnă, de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj. Manifestarea dedicată Euharistiei, Spovedaniei și Martiriului va avea loc în intervalul 3-6 noiembrie. La eveniment vor participa ierarhi, preoți, teologi și oameni de cultură din mai multe țări. Printre invitații care deja au confirmat participarea, se numără ÎPS Anastasios Yannoulatos, Arhiepiscopul Ortodox al Tiranei și ÎPS Antonie, rectorul Academiei Teologice din Kiev.

Euharistie, Spovedanie, Martiriu

„Simpozionul face parte din suita de manifestări ştiinţifice ale Facultăţii noastre, încadrându-se în același timp în seria de evenimente organizate cu prilejul proclamării de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe a lui 2014, ca An omagial euharistic al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii şi An comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni în Patriarhia Română. Întâlnirea științifică se va desfăşura în Aula Magna a Universităţii „Babeş-Bolyai”, Str. Mihail Kogălniceanu nr. 1 şi la sediul Facultăţii de Teologie Ortodoxă, Str. Episcop Nicolae Ivan f. n”, a declarat pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Calendarul manifestării

1 august 2014 – Data limită pentru înscrierea la Simpozion. Aceasta se face prin transmiterea titlului şi a unui abstract al comunicării în limba engleză (150-300 de cuvinte), precum şi a unui CV rezumativ (maxim 10 rânduri);

1 septembrie 2014 – Data limită pentru predarea textului final în format electronic. Textele sunt necesare pentru a pregăti traducerea în română, respectiv engleză. Se vor respecta indicaţiile de redactare utilizate de revista Studii Teologice.

Alexandra Andereș, Sursa: Radio Renasterea