Iata cum pregatesti legume la gratar delicioase, avand ca ingrediente principale dovlecelul, ceapa alba, ardeiul gras si sparanghelul. Reteta este foarte usor de preparat, trebuie doar sa acorzi putina atentie felului in care tai legumele. Nu uita: legumele trebuie sa fie spalate foarte bine!

Legume la gratar: pregatirea

Dovlecei

Alege dovlecei tineri si fragezi. Indeparteaza capetele dovlecelului si apoi taie-i, pe lungime, in felii de groximea unui deget.

Ardei gras

Tine ardeiul de codita si taie-l, pe lungime, in patru felii. Curata-l de pielitele albe care raman. Ca sa stea plat pe gratar, netezeste-l taindu-i capetele rotunjite.

Sparanghelul

Este important sa alegi un sparanghel suficient de gros ca sa nu cada de pe gratar. Singura regula la sparanghel este sa-i rupi capetele plate (il indoi cu mana si-l rupi de unde se rupe el in mod natural).

Ceapa

Taie-i capetele si curat-o de coaja. Apoi, taie ceapa in felii circulare subtiri.

Pe gratar

Unge feliile de legume cu ulei pe partea de sus si asaza-le pe gratarul incins cu partea unsa (trebuie lasate aproximativ 4 -5 minute pe fiecare parte). Inainte de a le intoarce, unge cu ulei si partea cealalta.

Intoarce-le folosind un cleste de bucatarie. In cazul in care nu reusesti sa pastrezi intregi feliile de ceapa, nu este o problema, acestea raman la fel de gustoase chiar daca felia se desface in mai multe „inele”.

Sursa: Mami.ro