Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat astăzi că doreşte să candideze pentru funcţia de preşedinte al României deşi este conştient că nu va accede în turul II al alegerilor. Cu toate că speră la rangul de preşedinte, Kelemen Hunor a nominalizat pentru funcţia de vicepremier şi ministru al Culturii pe Rozalia Biro, senatoare de Bihor.

Biro Rozalia este cercetată la sesizarea ANI, pentru conflict de interese. În noiembrie 2011 ANI a sesizat atunci procurorii că Rozalia Biro în calitate de viceprimar al municipiului Oradea a semnat un „contract de închiriere a unui imobil, încheiat între Primăria Municipiului Oradea şi Fundaţia PARTIUM – PARTIUM ALAPITVANY (în cadrul căreia doamna BIRO ROZALIA-IBOLYA deţine funcţia de Membru fondator)”.

De asemenea Rozalia Biro a semnat, în calitate de Viceprimar al Municipiului Oradea, un contract de închiriere a unui imobil, încheiat între Primăria Municipiului Oradea şi Fundaţia PARTIUM – PARTIUM ALAPITVANY, care nu se afla la acea dată în proprietatea Primăriei Municipiului Oradea.

În total, la adresa acesteia au fost emise trei capete de acuzare, dintre care două au fost închise, mai stând în picioare doar conflictul de interese.

Biro Rozalia a declarat azi, la Cluj, că este încrezătoare că preşedintele Traian Băsescu nu va refuza instalarea ei în funcţie, pe motiv că femeile ministru sunt eficiente în Europa.

Deşi este nominalizată pentru funcţia de vicepremier al României, Biro Rozalia susţine Iniţiativa Cetăţenească, proiect al UDMR prin care se propune autonomia pe criterii etnice.

NapocaNews