MAE anunţă că pe lista pasagerilor zborului MH17 se afla şi un român cu dublă cetăţeniePe lista pasagerilor avionului aparținând companiei Malaysian Airlines care s-a prăbușit în estul Ucrainei se află și numele unui român cu dublă cetățenie.

Anunțul a fost făcut de MAE, care a declarat că verificările vor continua “în vederea stabilirii identității tuturor pasagerilor”.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, potrivit informațiilor de până la acest moment, pe lista pasagerilor avionului aparținând companiei Malaysian Airlines care s-a prăbușit în estul Ucrainei se află și numele unui român cu dublă cetățenie.

Pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines „se regăseşte un cetăţean care deţine dublă cetăţenie, inclusiv cetăţenie română”, potrivit MAE.

„Familia acestuia a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat, de asemenea, legătura cu familia. Familia victimei a precizat că nu doreşte, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale”, se arată în comunicat.

Potrivit ultimei numărători furnizate de către compania Malaysia Airlines vineri dimineaţa, la bordul avionului se aflau 154 de olandezi, 43 de malaysieni (inclusiv cei 14 membri ai echipajului), 27 de australieni, 12 indonezieni, nouă britanici, patru germani, cinci belgieni, trei filipinezi şi un canadian.

Un avion de linie malaysian, care decolase din Amsterdam şi se îndrepta spre Kuala Lumpur, s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei.

Sursa: Mediafax