Steaua trebuia să plătească până în 15 august prima tranşă din cei 450.000 de euro datoraţi pentru transferul lui Valentin Lemnaru. Fotbaliştii Universităţii speră ca din banii primiţi pe fostul golgheter să li se achite salariile restante de două luni.

„U” Cluj şi Steaua au bătut palma pentru trecerea lui Valetin Lemnaru în Ghencea pe 25 iulie. Cele două cluburi au stabilit suma de transfer la 450.000 de euro, bani care trebuie achitaţi în două tranşe. Jumătate din această sumă trebuia virată, conform actului de transfer, până la data de 15 august. Steliştii nu au trimis însă nici până astăzi această sumă în contul clujenilor, lucru confirmat şi de administratorul judiciar al Universităţii, Marieta Anastasescu. „Bani din transferul lui Valentin Lemnaru la Steaua trebuie achitaţi în două tranşe. Este adevărat că nu am primit prima tranşă, dar aşteptăm ca ea să fie achitată. Nu vă pot spune suma de transfer”, a declarat cea care administrează bugetul Universităţii pe perioada insolvenţei.

Două salarii restante

Prima tranşă din transferul lui Lemnaru este aşteptată mai ales de jucători. Cei mai vechi nu şi-au primit salariile pe ultimele două luni, în timp ce noii veniţi au şi ei întârzieri de o lună. Fotbaliştii speră ca o dată cu intrarea în conturile clubului a primei tranşe din transferul fostului golgheter să-şi primească şi ei restanţele. „Jucătorii care se plâng trebuie să înţeleagă că se fac eforturi pentru ca salariile lor să fie achitate şi că li se vor plăti restanţele. Ce societate din Liga 1 nu are datorii la jucători, în acest moment?”, i-a liniştit Marieta Anastasescu pe fotbalişti.

Bucşă şi Jula aşteaptă banii de pe urma transferului lui Lemnaru la Steaua pentru a-şi primi salariile restante. Au achitat 20 de milioane de lei din datorii

Planul de reorganizare al Universităţii Cluj a fost prelungit anul trecut până în 2017. La data când clubul a intrat în insolvenţă, în martie 2013, datoriile totale către comitetul creditorilor era de aproximativ 29 de milioane de lei. În acest moment, datoriile pe care societatea ce administrează clubul clujean le mai are de achitat sunt de puţin peste 9,6 milioane de lei, conform spuselor administratorului judiciar Marieta Anastasescu. „Nu pot estima când ar putea ieşi societatea din insolvenţă. Depinde de performanţele sportive”.

450.000 de euro trebuie să plătească Steaua pentru transferul lui Valetin Lemnaru. 9,6 milioane de lei mai are de achitat „U” Cluj, din vechile datorii, pentru a scăpa de insolvenţă.

Sursa: Pro Sport