Guvernul a aprobat, in sedinta de marti, doua proiecte de lege referitoare la amnistia fiscala pentru mame si pensionari.

„Toate debitele pe care un pensionar sau o mamica le are de platit catre bugetul de stat sau la bugetul asigurarilor sociale, daca nu sunt din culpa lor, vor fi scutite de la plata”, a spus ministrul Muncii, Rovana Plumb, intr-o conferinta de presa.Proiectele de lege au fost trimise pentru dezbatere in Parlament.

Anterior, la debutul sedintei de Guvern, premierul Victor Ponta a sustinut ca nu e cazul ca batranii sa isi ia viata din cauza datoriilor la stat care s-au acumulat din cauza greselilor facute de functionari.

„Eu cred ca e datoria Guvernului sa faca aceasta propunere si, daca Parlamentul o va adopta, trebuie sa dam un mesaj catre acesti oameni sa nu intre in panica, sa nu comita gesturi extreme si sa nu creada ca toata viata li se termina din cauza unor functionari care nu si-au facut bine treaba”, a declarat premierul Victor Ponta.

El a adaugat faptul ca Parlamentul poate „sa mai includa eventual” alte categorii de persoane, daca apar probeme similare.