Armata israeliană a recunoscut duminică faptul că a lansat un tir asupra unei ţinte în apropierea unei şcoli de la Rafah, unde cel puţin zece palestinieni au fost ucişi într-un atac efectuat mai devreme în cursul zilei. Washingtonul s-a declarat „consternat” de noul bombardament

„Armata israeliană a luat la ţintă trei terorişti din cadrul Jihadului Islamic urcaţi pe o motocicletă în apropierea unei şcoli UNRWA de la Rafah. Forţele de apărare ale Israelului examinează consecinţele acestui atac”, a anunţat armata israeliană într-un comunicat.

Cel puţin zece persoane au fost ucise duminică dimineaţa în urma unui bombardament care a vizat o şcoală ONU ce adăpostea aproximativ 3.000 de refugiaţi, potrivit serviciilor de salvare.

Este a treia oră în zece zile când o şcoală ONU este lovită în Fâşia Gaza. Aproximativ 30 de palestinieni au fost ucişi deja în atacuri asupra unor şcoli ONU la Beit Hanoun la 24 iulie şi la Jabaliya (nord) la 31 iulie, generând critici la nivel internaţional şi condamnarea ONU.

Washingtonul s-a declarat „consternat” de noul bombardament asupra unei şcoli ONU în Fâşia Gaza, în care cel puţin zece persoane au fost ucise duminică, îndemnând Israelul „să facă mai mult” pentru a evita victimele civile, a anunţat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, citată de AFP.

„Statele Unite sunt consternate de bombardamentul dezonorant asupra unei şcoli a UNRWA (Agenţia ONU pentru ajutorarea refugiaţilor palestinieni) de la Rafah”, a declarat Jennifer Psaki într-un comunicat.

„Subliniem încă o dată că Israelul trebuie să facă mai mult pentru a-şi respecta propriile standarde şi evita victimele civile”, a continuat ea.

Sursa: Mediafax