Biblioteca Institutului Cultural Român (ICR) de la Viena, în colecţie regăsindu-se exemplare în limba română şi traduceri în germană şi franceză, a fost inaugurată cu ocazia Zilei Limbii Române, informează instituţia din capitala Austriei.
DSC_0790
Evenimentul organizat în parteneriat cu Ambasada României la Viena a început la ora 19.00 şi a fost marcat, la sediul ICR Viena, prin intermediul spectacolului-lectură “Vrei să fii prietenul lui Dumnezeu?”, de Daniel Bănulescu.
DSC_0791
Biblioteca de la Viena cuprinde un număr de 11.000 de volume, 500 dintre acestea reprezentând donaţia Editurii Polirom. În colecţie se regăsesc exemplare în limba română şi traduceri în limba germană şi franceză, cărţi de ficţiune şi non-ficţiune, albume de artă, dicţionare, ghiduri turistice şi cărţi pentru copii.
DSC_0792

Biblioteca şi sala de lectură de la ICR Viena vor fi deschise zilnic, de luni până vineri, între orele 10.00 şi 17.00. Cititorii vor avea posibilitatea de a găsi lista volumelor pe pagina de internet a ICR Viena, începând din 1 septembrie.
DSC_0793

Daniel Bănulescu este laureat al premiului european de poezie acordat de oraşul Münster, distincţie pe care a primit-o împreună cu traducătorul şi scriitorul Ernest Wichner. De asemenea, Daniel Bănulescu este laureat al premiului pentru roman al Academiei Române. Lucrările sale au fost traduse în limbile germană, engleză, franceză, olandeză, maghiară, bulgară, sârbă, cehă, slovenă şi suedeză.

La eveniment a participat şi poetul Ionuţ Ţene, directorul editorial al publicaţiei NapocaNews.ro, prezent în capitala Austriei la evenimentele dedicate Zilei Limbii Române, invitat de poetul Ionică Armanca în colaborare cu publicaţia „Diaspora” (director general: Constantin Hanţ).
DSC_0795

Despre importanţa manifestării a vorbit d-na Irina Cornişteanu, directorul ICR Viena, care a mulţumit Editurii Polirom pentru donaţiile de carte, actorilor de la teatrele din Bucureşti şi Craiova pentru prezenţă, scriitorului Daniel Bănulescu şi proprietarului clădirii pentru amenajarea ingenioasă a bibliotecii.


D-na Irina Cornişteanu doreşte ca biblioteca să fie un catalizator cultural pentru românii din Viena şi un simbol al culturii române în Europa.

NapocaNews