Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Mănăstirea maramureșeană Dragomirești va fi duminică la Biserica lui Horea din Parcul Etnografic „Romulus Vuia”. Icoana va fi însoțită de starețul Mănăstirii Dragomirești, pr. ieromonah Sofronie Perța și un grup de credincioși maramureșeni care vor veni îmbrăcați în straie populare. Icoana, despre care se spune că este făcătoare de minuni, se va afla în biserica de lemn de la ora 10, când va debuta Sfânta Liturghie și până în după-masa aceleiași zile, a declarat părintele Dinu Criste, slujitor al bisericii.

Icoana Maicii Domnului cu Pruncul de la Mănăstirea Dragomirești a fost adusă la Cluj la deschiderea expoziției „Ars incognita. Fascinanta lume a unui iconar de sec. XVIII”, care a avut loc în după-masa zilei de 7 august 2014. Până duminică, 10 august, când va fi dusă la Biserica lui Horea, aceasta va rămâne la Muzeul Etnografic.

„E un semn, pentru mine cel puțin, că Maica Domnului iubește această biserică făurită de Horea și de meșterii săi, această biserică în care, cu Voia lui Dumnezeu se slujește din nou Sfânta Liturghie în fiecare duminică”, a menționat părintele Dinu Criste.

În Biserica lui Horea din Parcul Etnografic se oficiază în fiecare duminică Sfânta Liturghie și sunt organizate diverse manifestări culturale și religioase. Locașul face parte din exponatele muzeului în aer liber din Parcul „Romulus Vuia” și a aparținut în trecut, satului sălăjean Cizer. Biserica are o vechime de mai bine de 240 de ani.

Alexandra Andereș, Sursa: Radio Renasterea