Cluj Innovation City, proiectul Primăriei Cluj-Napoca, întins pe 200 de hectare, din zona Lomb, se uneşte cu proectul Tetapolis, al Consiliului Judeţean Cluj, care ar urma să fie găzduit în oraşul inovaţiei, potrivit primarului Emil Boc.

“Primăria adresează o invitaţie Consiliului Judeţean şi celor de la Tetarom pentru a realiza Tetapolis în Cluj Innovation City, pe Dealul Lomb. Au fost discuţii atât cu directorul Tetarom, cu reprezentanţii Clusterului IT şi cu universităţile partenere şi dorim ca cele două mari proiecte să fie realizate într-unul singur. Vrem să obţinem o finanţare comună, să aducem în Cluj un adevărat pol al cercetării. Tetapolis vine extraordinar pe componenta de IT, el poate fi un mare succes şi nu trebuie să lăsăm două proiecte să se canibalizeze. Să aducem toate forţele împreună şi să dăm viitor Clujului, pentru că Tetarom şi Cluj Innovation City pot fi un argument imbatabil în faţa oricărei comisii”, a spus primarul Emil Boc.

În cadrul parcului ştiinţific şi tehnologic Tetapolis vor funcţiona laboratoare de cercetare şi incubatoare de afaceri, iar investiţia va fi de 50 de milioane de euro, bani care ar urma să fie obţinuţi din fonduri europene.

De cealaltă parte, proiectul de 500 milioane de euro al Primăriei Cluj-Napoca va fi realizat în următorii 15 ani.