Condamnarea omului de afaceri Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) a fost relatată de mai multe publicaţii internaţionale.

Agenţia France Presse scrie că ”un mogul media român şi informator secret al comunismului a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru fraudă asupra statului”. Voiculescu a negat în mod repetat acuzaţiile, spunând că este o victimă a răzbunării preşedintelui de centru dreapta Traian Băsescu.În 2009, Voiculescu era unul dintre cei mai bogaţi trei români, cu o avere estimată la 1,5-1,6 miliarde de euro, mai scrie AFP.

Global Post: Politicianul român Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru corupţie
Omul de afaceri şi fondatorul partidului Conservator Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare într-un caz de corupţie. Procesul a fost în atenţia presei şi a publicului timp de 6 ani, iar Voiculescu este cea mai influentă persoană publică condamnată, după fostul premier Adrian Năstase.

Business Review: Mogulul media român Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare
Verdictul istoric vine după ani de proceduri judiciare, amânări, manevre politice şi atacuri media. Cazul a început în 2008 şi o instanţă inferioară a dat deja o sentinţă de 5 ani, care a fost contestată cu apel.

Alţi 12 oameni implicaţi în acest caz au primit sentinţe de până la 8 ani de închisoare.

ABC News: Mogul român, condamnat la 10 ani de închisoare pentru fraudă. Dan Voiculescu şi alţi şase inculpaţi au fost condamnaţi la închisoare pentru fraudă. Deoarece Voiculescu are peste 60 de ani, va putea fi eliberat după ce va executa o treime din pedeapsă.

Agenţia de presă chineză Xinhua: Om de afaceri şi politician român, condamnat la 10 ani de închisoare
Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare într-un dosar de corupţie ce a presupus privatizarea unui institut agricol român, faptă care a prejudiciat statul cu 60 de milioane de euro.

Curtea de Apel a decis confiscarea terenurilor Antena 1, Antena 3 şi ale grupului Grivco, deţinute de Voiculescu, dar şi blocarea conturilor sale.

Condamnarea lui Dan Voiculescu în dosarul ICA a fost relatată şi de Associated Press, Daily Mail, Huffington Post şi de ORF (Österreichischer Rundfunk, furnizorul public de televiziune din Austria).

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani de închisoare, în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), potrivit deciziei luate de Curtea de Apel Bucureşti.

Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său.

Totodată, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Prin această sentinţă, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa dată de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.

Sediul posturilor Antena şi cel al grupului de firme Grivco vor fi confiscate, a dispus vineri Curtea de Apel Bucureşti, prin decizia definitivă dată în dosarul ICA.

Totodată, magistraţii de la CAB au decis să îi confişte lui Voiculescu şi penthouse-ul din Şoseaua Kiseleff şi au pus sechestru pe mai multe imobile şi conturi bancare ale acestuia.

De asemenea, judecătorii au pus sechestru asigurator pe mai multe imobile apaţinând celorlalţi inculpaţi.

Sursa: Mediafax