Unităţile de alimentaţie publică din judeţul Cluj au fost verificate de inspectorii pentru protecţia consumatorilor.Din 25 de unităţi controlate, la 22 au fost depistate probleme.

Pentru deficienţe de genul data durabilităţii minimale de consum depăşită sau materii prime neetichetate, s-a dispus măsura opririi definitive de la comercializare a unei cantităţi de aproximativ 30 de kilograme. Pentru abateri de informare, precum liste de meniuri întocmite necorespunzător, au fost dispuse măsuri de oprire temporară a prestării serviciului sau oprirea temporară de la comercializare a produselor. (Ioana Katona, purtător de cuvânt Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj)
Ioana Katona a mai declarat că inspectorii pentru protecţia consumatorillor au mai constatat că la multe unităţi de alimentaţie publică nu se realizează dezinfecţia suprafeţelor şi a ustensilelor folosite la prepararea şi servirea mâncărurilor. De asemenea, au fost depistate abateri privind fumatul în spaţiile publice.

Astfel de controale vor fi efectuate pe tot parcursul verii.

Ovidiu Moldovan, Sursa: Radio Cluj