O tânără de 27 de ani, din municipiul Oradea, judeţul Bihor, este cercetată de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înşelăciune. Aceasta este bănuită că ar fi folosit documente falsificate pentru a achiziţiona bilete de călătorie cu trenul cu preţ redus.

Poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, sub coordonarea unităţii de parchet competente, au dispus continuarea urmăririi penale faţă de o tânără de 27 de ani, din municipiul Oradea, judeţul Bihor, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi înşelăciune, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

În fapt, la data de 8 august a.c., un conductor care se afla de serviciu pe trenul IR 1833 pe relaţia Cluj-Napoca – Timişoara Nord, a sesizat verbal lucrătorii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj-Napoca, Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Cluj, despre faptul că în tren se află o persoană care nu poate justifica călătoria cu bilet cu reducere.

Poliţiştii au identificat în tren o tânără de 27 ani, din municipiul Oradea, judeţul Bihor, care în momentul legitimării şi-ar fi declinat altă identitate, respectiv a surorii sale, totodată prezentând un carnet de cupoane CFR şi carnet de student, ambele pe numele acesteia, dar având aplicată fotografia persoanei bănuite.

Cu ocazia cercetărilor a rezultat că tânăra ar fi utilizat aceste documente pentru a beneficia de reducere la călătoria cu trenul, circulând de mai multe ori pe relaţia Cluj-Napoca – Oradea şi retur.