Cristian Diaconescu a anuntat, luni, ca demisioneaza din Partidul Miscarea Populara si va candida in calitate de independent la alegerile prezidentiale din toamna.

Diaconescu a precizat ca ramane membru al Fundatiei Miscarea Populara, al carui presedinte este.Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa la care Cristian Diaconescu a reamintit ca in urma cu mai bine de o luna i s-a facut „onoarea” de a fi desemnat in mod statutar candidat la presedintie al PMP.

„Am luat foarte in serios acest demers, este o repsonsabilitate enorma in ceeea ce priveste candidatura la presedintia Romaniei, tara confruntata cu probleme foarte serioase, si de natura interna, dar si in ceea ce priveste securitatea internationala.

In baza acestei investiri am facut un angajament, care sunt deosebit de onorat sa constat ca a fost sprijinit inclusiv de presedintele Traian Basescu”, a declarat Cristian Diaconescu, reamintind ca angajamentul sau se referea la continuarea programului actualului presedinte in ceea ce priveste sprijinirea statului de drept, modernizarea statului sau politica externa.

Cristian Diaconescu a mai precizat ca si-a luat acest angajament si in fata cetatenilor cu care s-a intalnit in aceasta perioada de precampanie, dar si in fata partenerilor nostri „europeni si euroatlantici”.

Elena Udrea a comentat luni demisia lui Cristian Diaconescu din partid si anuntul acestuia de a intra ca independent in cursa prezidentiala, presedintele Partidului Miscarea Populara mentionand ca e gata sa isi asume candidatura pentru cea mai inalta functie in stat.

„Regret decizia domnului Cristian Diaconescu de a candida independent, de a pleca din PMP, cu atat mai mult cu cat maine (marti – n. red.) convenisem sa avem o dezbatere in interiorul partidului si sa decidem prin vot care e cea mai buna solutie pentru PMP la prezidentiale.

Este si statutar lucrul acesta, Cristian Diaconescu a fost doar propus, nu si votat, iar statutul PMP spune ca votul se da in Colegiul National, orice partid isi doreste sa mearga cu cel care este cea mai buna solutie. Si PMP isi doreste sa mearga cu candidatul care poate aduce cele mai multe voturi. Era necesara, legitima, statutara competitia interna si dezbaterea de maine”, a declarat Elena Udrea.

Aceasta a precizat ca e gata sa isi asume candidatura la Presedintia Romaniei si a apreciat ca il poate invinge, in toamna, pe Victor Ponta.

„Suntem pregatiti de aceasta campanie, de aceasta competitie, si eu ca presedinte al PMP sunt pregatita sa-mi asuma candidatura la presedintie. Asa cum spun de mult timp, sunt candidatul care-l poate invinge pe Victor Ponta. Il pot bate pe Victor Ponta in orice competitie. Vom avea o dezbatere maine si vom vota, pentru ca asa spune statutul PMP, dupa care partidul intra in linie dreapta in pre-cammpanie si apoi in campanie”, a adaugat Udrea.

NapocaNews