Echipa naţională feminină de handbal a României a pierdut, duminică, finala mică a Campionatelor Mondiale Universitare, scor 20-30, în faţa Coreei de Sud.

Din lotul „tricolor” s-a remarcat jucătoarea clujeană Andreea Tetean, autoare a şase goluri împotriva echipei asiatice însă, evoluţia coordonatoarei de joc de la ”U” Jolidon nu a putut suplini lipsa de combativitate a celorlalte jucătoare din lotul României.

De altfel, selecţionata ţării noastre a fost cea mai redusă, din punct de vedere numeric, doar 12 jucătoare făcând deplasarea la competiţia găzduită de Portugalia.

România a început bine meciul din finala pentru medaliile de bronz. Coreea de Sud a condus cu 2-0 nsă, tricolorele au revenit rapid în meci şi au egalat în minutul 6.

În minutul 12 „tricolorele” au preluat conducerea şi chiar s-au distanţa la două goluri, scor 6-4, dar din minutul 15 au cedqat iniţiativa iar asiaticele au făcut legea în teren.

La pauză Coreea de Sud conducea deja cu scorul de 14-11. În partea a doua a finalei mici reprezentatnta Asiei s-a distanţat constant şi s-a impus la 10 goluri diferenţă intrând în posesia medaliilor de bronz.

Paul Panait
sursa foto: numaiu.ro