Preşedintele PDL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, îi solicită premierului Victor Viorel Ponta să îl demită de îndată pe prefectul Judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, pentru vădita incapacitate de a gestiona soarta judeţului.

„Recentul demers al prefectului Gheorghe Vuşcan de atacare în contencios administrativ a hotărârii de Consiliu Judeţean şi implicit de suspendare a acestor hotărâri prin care domnul Mihai Seplecan a fost ales vicepreşedinte cu atribuţii delegate de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, ca o consecinţă firească a noii majorităţi, îl situează pe domnul Vuşcan cel puţin în sfera ilicitului moral dacă nu şi de altă natură.

Demersul oricărui reprezentant din partea unei autorităţi trebuie să se bucure atât de legalitate cât şi de moralitate. Demersul prefectului Vuşcan de atacare a hotărârilor, deşi se bucură de o aparentă legalitate, este profund imoral deoarece ignoră noua majoritate din Consiliul Judeţean Cluj, ori asta înseamnă sfidarea alegătorilor.

O astfel de persoană, care nu înţelege mecanismul democraţiei, nu poate să mai rămână în fruntea judeţului Cluj şi de aceea, cred că se impune de îndată demiterea lui din funcţie de către Victor Viorel Ponta” a declarat europarlamentarul Daniel Buda, președintele PDL Cluj.

NapocaNews