După o dezbatere publică care a durat vreme de mai multe ore, la care s-au prezentat mai multe persoane decât clujenii care au asistat la dezbaterea Planului Urbanistic General al oraşului, municipalitatea a decis reluarea în termen de o lună a discuţiilor pe tema alcătuirii regulamentului de plimbare a câinilor cu stăpân.

Propunerile făcute astăzi de către iubitori de animale vor fi reanalizate în cadrul unor întâlniri cu reprezentanţii primăriei.

Printre acestea se numără obligativitatea urmării de cursuri pentru deţinătorii de patrupede, permiterea accesului câinilor pe mijloacele de transport în comun, separarea spaţiului de joacă între câinii mari şi cei de talie mică, eliminarea interdicţiei de acces cu câinele în spaţiile educaţionale cum este USAMV-ul, înăsprirea sancţiunilor pentru abandon etc.

O femeie la vârsta a treia a propus obligarea deţinătorilor de câini la muncă în folosul comunităţii.

Primarul Emil Boc a declarat că astfel Primăria Cluj-Napoca este prima din ţară care încearcă implementarea unui asemenea regulament local, modern, cu privire la activitatea câinilor în spaţiul public.

De asemenea, edilul s-a angajat să nu pună în aplicare prevederile unui noi regulament înainte de amenajarea a 4 locaţii îngrădite pentru câini care să poată alerga liber (până la 1 septembrie) şi a altor 33 de locaţii pentru plimbarea câinilor (până la 15 august).