Un preot spaniol in varsta de 75 de ani, infectat cu virusul Ebola in Africa de Vest, a fost repatriat in Spania.Miguel Pajares este primul pacient infectat cu Ebola care va ajunge in Europa, scrie The Telegraph.

Un avion militar Airbus A310 a fost trimis in Liberia pentru a-l aduce in Spania pe misionarul catolic, iar aeronava a aterizat joi, in apropiere de Madrid.

Miguel Pajares urmeaza sa fie spitalizat in conditii de carantina stricta, la spitalul Carlos al III-lea din Madrid. Misionarul catolic va fi izolat de restul pacientilor. Pajares a declarat recent, pentru CNN, ca spera sa se vindice in Spania, cu ajutorul lui Dumnezeu.

La Madrid s-au intetit dezbaterile despre acest caz, dupa ce s-a vehiculat ca pretul repatrierii ajunge la un milion de euro.

Ebola se raspandeste: Suspiciuni de infestare in afara Africii

Mai mult de 800 de oameni au murit in urma infectarii cu virusul Ebola, epidemia fiind cea mai grava de cand boala a fost descoperita, la jumatatea anilor ’70.

Deocamdata nu exista tratatamente eficiente impotriva acestei boli si nici un vaccin pentru a proteja impotriva Ebola, virusul fiind transmis prin contact direct cu sangele sau alte fluide ale celor infestati, inclusiv cei morti.

D.R., Sursa: Ziare.com