Federaţia Share, care implementează proiectul Capitalei Europene a Tineretului în 2015, la Cluj-Napoca, a primit astăzi, din partea Consiliului Local, 200.000 de lei pentru organizarea unui eveniment special de Revelion.

Această sumă a fost alocată după ce din partea Ministerului Tineretului şi Sportului în 2014, Capitakla Europeană a TIneretului nu a primit niciun leu. De altfel în aceeaşi situaţie se află şi restul marilor festivaluri ale Clujului.

Consilierii locali Claudia Anastase și Ioan Bîldea au susținut faptul că federația SHARE nu au prezentat niciun proiect care să justifice sumele de bani solicitate şi că Federaţia ar fi refuzat să se întâlnească cu premierul Victor Ponta.

În acel moment, primarul Emil Boc a precizat răspicat că refuză politizarea Federatiei Share, care reuneşte peste 30 de ONG-uri. ”Dacă era in campanie electorală au facut foarte bine că au refuzat o întâlnire cu premierul. Nu sunt proiecte politice, nu pot fi folosite pentru campania electorală. Acest proiect reprezintă România, este proiectul orașului și a tinerilor și nici un partid nu poate să și-l asume”, a declarat Boc.

”Am încredere că Guvernul nu va rămâne neutru privind reprezentarea României. Nu putem sta pe loc daca nu avem sustinere. Strategia de finanțare este una comună, guvernul vine cu forme de sprijin și autoritățile locale vin cu forme de sprijin. La nivel național, cei din Guvern ar trebui să fie sunt mândri de această performanță și să vină cu spijin financiar. Am avut discuție cu Ministerul Mediului prin viceprimarul Anna Hortvat pentru o linie de colaborare”, a susținut Emil Boc.
Președintele Federației, Vlad Pop, a menţionat că în luna septembrie vor realiza un raport detaliat al Federaţiei Share. Activităţile realizate până acum cuprind inclusiv organizarea de evenimente în străinătate, cu mii de participanţi.
NapocaNews