La Donetk, unul din ultimele bastioane ale separatistilor pro-rusi din Ucraina, se duc lupte grele. Joi, separatistii au anuntat ca mai multe cartiere din jurul Donetkului au fost afectate de bombardamentele intense, in conditiile in care armata incearca sa incercuiasca rebelii.

Fortele ucrainene au lovit tinte din regiunea Leninsk din Donetk si zone aflate la est si sud-vest de oras, scrie Reuters.Cel mai greu lovite zone sunt cartierul Hirnitski din Mariivka si zonele dintre Donetk si Dokuceaevsk, aflat la sud de oras. Nu se cunosc informatii privind victimele.

Trupele ucrainene incercuiesc, incet-incet, Donetkul, centrul regional al rebelilor, care pe timp de pace adapostea un milion de persoane.Voluntarii sârbi apără oraşul alături de rebelii proruşi.

12 luptatori nationalisti ucraineni au fost ucisi, miercuri dimineata, in luptele cu separatistii pro-rusi la Donetk. Un numar inca necunoscut de persoane a fost capturat de rebelii care au atacat autobuzul in care se aflau acestia.

Este cea mai importanta pierdere pentru gruparea Sectorul de Dreapta de la inceputul violentelor in estul Ucrainei, in aprilie.

Sectorul de Dreapta a jucat un rol important in revoltele din Kiev ce au dus la indepartarea presedintelui Viktor Ianukovici, eveniment ce a dus la confruntarea cu Rusia si violentele separatiste din est.Voluntarii din batalionul Jovan Sevic se afla in Ucraina din luna mai si lupta alaturi de fortele pro-ruse. Nu se stie cati sarbi lupta in cadrul acestei grupari paramilitare, insa comandatul lor a fost identificat drept Bratislav Zivkovic. Denumirea unitatii este data dupa liderul unui regiment de cavalerie al husarilor sarbi, care a depus juramant de credinta Imperiului Tarist in 1751 si a creat regiunea autonoma Slavo-Serbia, pe teritoriul actual al provinciilor ucrainene Luhansk si Donetk.

Tot miercuri, in Donetk, cinci civili au fost raniti in luptele ce au loc in districtul Petrovski.

Cu o zi inainte de evenimentele sangeroase din zona, armata ucraineana a avertizat civilii sa evacueze Donetkul, pentru a nu fi prinsi in schimbul de focuri.

NapocaNews