Distribuie articolul

Rugbyştii de la Universitatea Cluj au pierdut şi meciul doi din faza play-out a SuperLigii Naţionale, scor 23-25, pe teren propriu în compania Stelei Bucureşti. Universitarii au evoluat însă, curajos şi de această dată, în faţa unei echipe care nu a fost superioară alb-negrilor, dar a fost categoric mai pragmatică.

Oaspeţii au înscris primul eseu în „Parcul Iuliu Haţieganu”. Încercarea a fost transformată şi „Militarii” treceau în avantaj pe greşelile universitarilor. A urmat un eseu de penalitate pentru ”U” şi Ionuţ Dimofte a transformat, restabilind egalitatea. Din nou bucureştenii au culcat balonul în terenul de ţintă însă până la pauză suporterii Universităţii aveau să exulte încă o dată la eseul reuşit de Vlad Rorat, transformat impecabil, dintr-un unghi dificil, de acelaşi Ionuţ Dimofte.

14-14 a fost scorul la pauză şi speranţele clujenilor erau încă intacte. O victorie în faţa Stelei ar fi dus echipa lui Bogdan Cantor şi Ioan Teodorescu în barajul pentru semifinalele SuperLigii. În repriza secundă ardelenii au trecut pentru prima oară în avantaj pe tabela de scor graţie celor trei puncte plecate din gheata lui Dimofte, care a trimis printre buturi o lovitură de pedeapsă.

Steliştii au reacţionat imediat şi au înscris eseu, iar Dimofte a fructificat o nouă lovitură de pedeapsă şi a menţinut suspansul scorului final. La ultima fază de joc roş-albaştrii beneficiază de o lovitură de pedeapsă, trimisă printre buturi şi oaspeţii se impun la Cluj, trimiţând totodată pe Dinamo în barajul pentru semifinale. Pentru ”U” mai rămâne speranţa unui loc 5, pentru care vol lupta cu învinsele din barajul pentru calificarea în penultimul act.

Paul Panait