Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, este de parere ca afirmatiile premierului Victor Ponta referitoare la religia viitorilor candidati la prezidentiale reprezinta „marlanii” si a spus ca nici prim-ministrul nu a fost atacat „ca e roman si ortodox”.

„In campania asta, mesajul a fost facut public la Congresul de fuziune de presedintele Iohannis. Nu o sa coboram nivelul discursului, indiferent cat de jos il duce Victor Ponta. Nu am de gand sa raspund la marlanii. Victor Ponta a facut mai mult decat sa lanseze niste teme de atac. A folosit teme ca religia, etnia. Ponta crede ca exploateaza niste teme care ar putea sa ii aduca lui succes electoral in detrimentul altui candidat.

(…) Ponta nu a fost atacat ca e roman si ortodox. Nimeni nu va fi atacat in Romania pe motiv ca are ochii albastri, suntem o tara de oameni normali. Anticiparea unor potentiale sensibiiltati in randurile populatiei de catre premier arata o malformatie politica”, a spus Alina Gorgiu, la Adevarul Live.

De asemenea, aceasta a afirmat ca PNL „nu va folosi niciodata o tema de campanie negativa”, aratand ca pentru liberali presedintele Traian Basescu „este istorie”.

„Este o tema falsa de campanie a PSD. Basescu nu mai este candidat la alegeri, Ponta, da. Klaus Iohannis, foarte probabil, va fi candidatul dreptei din Romania. Traian Basescu este candidatul imaginatiei lui Victor Ponta”, a mai declarat purtatorul de cuvant al PNL.

Vorbind despre desemnarea candidatului Dreptei la prezidentiale, Gorghiu a subliniat ca sondajul in acest sens va fi gata pana pe 9 august, deoarece „PDL a intarziat un pic cu sondajul”.

In acelasi timp, deputatul PNL a comentat procesul pe care Klaus Iohannis il are cu Agentia Nationala de Integritate.

„Presedintele ANI a aratat ca nu exista niciun termen la ICCJ pe acest dosar. Eu nu pot sa anticipez cu exactitate termenul, dar tinand cont de procedurile de la ICCJ, sunt mai mult decat convinsa ca termenul va fi in 2015. O solutie in dosarul acesta mai devreme de 2015 nu va fi”, a precizat Alina Gorghiu.