Primarul din Năvodari, Nicolae Matei (PSD), care în luna aprilie a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare pentru dare de mită, decizie nedefinitivă, a fost reţinut, vineri, de procurorii DNA pentru fapte de corupţie, într-un alt dosar, afirmă surse judiciare.

Nicolae Matei a fost dus în arestul Poliţiei Constanţa.

De altfel, vineri după-amiază primarul Nicolae Matei a postat pe Facebook un mesaj în care spune că ”de teama DNA funcţionarii publici refuză să mai semneze şi acte banale”, iar astfel se pierd proiecte europene.

Alin Burcea, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), a explicat că în urmă cu câteva săptămâni mai multe persoane au început să facă măsurători pe plaja din Năvodari, afirmând că lucrează pentru primărie. Patronatele din turism s-au sesizat şi au început să facă cercetări, aflând că Primăria Năvodari a depus un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care prevede construirea pe plajă a unei faleze lungi de şase kilometri şi late de 16 metri, la 60 de metri de mare. Astfel, plaja va fi limitată la maxim 60 de metri lăţime, în condiţiile în care este în vigoare o lege care prevede că nu se poate construi la distanţă mai mică de 150 de metri de mare, potrivit lui Alin Burcea.

Contactat atunci de MEDIAFAX, Nicolae Matei afirma că nu va renunţa la ideea sa, ba mai mult, ia în calcul să facă plângere penală pe numele celor care obstrucţionează proiectul.

Nicolae Matei preciza că proiectul este în valoare de aproximativ 60 de milioane de lei şi va fi realizat cu fonduri europene.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat că va examina dacă va trimite Corpul de Control la Năvodari pentru a verifica situaţia construcţiilor pe care Primăria vrea să le ridice în zona plajei, el menţionând că, dacă e vorba de decizii ale autorităţii locale, acestea pot fi atacate în instanţă.

Mediafax