Primarul Emil Boc i-a conferit azi, 7 august 2014, ora 19, în incinta clădirii Casino din Parcul Central, doamnei Rada Flavia Mihalcea titlul de „Cetăţean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca” în cadrul unei ceremonii fastuoase.

DSC_0539

Titlul de „Cetăţean de Onoare al municipiului Cluj-Napoca” s-a acordat în baza Hotărârii de Consiliu Local nr. 301/2013. Hotărârea a fost citită de consilierul local Ionică Pop. Laudatio a fost realizat de rectorul U.T., Radu Munteanu, care a făcut referire la Rada Flavia Mihalcea ca la un produs al școlii politehnice clujene ce ne face cinste în SUA. După înmânarea titlului și cadourilor d-na Rada Flavia Mihalcea a susținut un discurs emoționant: „Deși locuiesc de 17 ani în SUA, Clujul este pentru mine acasă”. La festivitate a participat și soțul cercetătorei împreună cu cei doi copii ai lor.
DSC_0542

Rada Flavia Mihalcea a absolvit, în anul 1997, Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca. După ce a obţinut titlul ştiinţific de doctor în automatizări şi calculatoare, devine profesor asociat şi cercetător la University of North Texas, unde lucrează şi în prezent.
DSC_0543

Doamna Rada Flavia Mihalcea s-a făcut remarcată în lumea ştiinţifică din Statele Unite prin cercetări în domeniul procesării limbajului natural, al inteligenţei artificiale, al interacţiunii dintre om şi maşină, al regăsirii de informaţii, al învăţării automate aplicate. Tânăra cercetătoare clujeană a participat la dezvoltarea unor proiecte pentru giganţi precum companiile Google ori Microsoft. Rada Flavia Mihalcea a susţinut un masterat la Southern Methodist University din Dallas şi un doctorat în comunicare la prestigioasa Universitate din Oxford.


În iunie 2009, Rada Flavia Mihalcea a fost premiată de preşedintele american, Barack Obama. Ea a fost inclusă pe lista celor mai buni 100 de tineri cercetători din Statele Unite ale Americii, lista fiind alcătuită de specialişti din nouă agenţii guvernamentale. Rada Flavia Mihalcea a primit premiul din mâinile preşedintelui american, în cadrul unei fastuoase ceremonii organizate la Casa Albă.

NapocaNews