Românii din Ucraina plecaţi în străinătate la lucru se întâlnesc cu rudele pe teritoriul României de frica încorporării în armata ucraineană.

Zeci de mii de tineri români din Bucovina de Nord şi Buceag care lucrează în Italia, Spania sau Germania se întâlnesc pe raza judeţelor Suceava sau Galaţi cu rudele lor din Ucraina de teama de a nu fi luaţi cu arcanul de armata regimului Poroşenko, ca să-i trimită la luptă împotriva separatiştilor pro-ruşi în Lugansk şi Doneţk. Nu rare au fost cazurile când tineri reîntorşi de la lucru din Italia să-şi vadă familia din Cernăuţi au fost ridicaţi noaptea cu forţa de poliţia militară ucraineană şi încorporaţi în armata ucraineană ca să fie trimişi pe front.

Până în prezent câteva sute de români au fost ucişi în confruntările din estul Ucrainei.

În satele româneşti din Ucraina au mai rămas doar femeile, copiii şi bătrânii, toţi bărbaţii fiind încorporaţi cu forţa în armata ucraineană să lupte şi să moară pentru o cauză care nu e a lor, ci în interesul unor politicieni de la Kiev subordonaţi intereslor economice americane. În legătură cu aceste abuzuri Bucureştiul tace complice.

NapocaNews