Serviciul ucrainean de securitate (SBU) a anunţat luni că a reţinut în estul Ucrainei zece paraşutişti militari ruşi, care erau „înarmaţi”, relatează agenţia oficială Ukrinform, în pagina electronică.

Potrivit unui comunicat al SBU, militari din cadrul Regimentului 331 din Divizia 98, situată în centrul Rusiei, au fost reţinuţi în apropiere de oraşul Zerkalnîi, în regiunea Doneţk.

„Militarii ruşi aveau asupra lor acte de identitate şi arme”, afirmă serviciul ucrainean.

Ministrul ucrainean al Apărării, Valeri Gheletei, a confirmat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că aceşti „militari” au fost reţinuţi luni.

Potrivit Ukrinform, paraşutiştii ruşi au afirmat în timpul interogatoriului că nu ştiau despre „incursiunea în Ucraina”. „Doar ofiţerii ruşi au fost informaţi despre această incursiune”, menţionează SBU într-un comunicat.

„Convoiul era format, în special, din vehicule blindate, 12 dintre care au fost distruse după primul atac al armatei. De asemenea, au fost distruse câteva tancuri”, anunţă armata implicată în operaţiunea „antiteroristă” din estul Ucrainei.

„Vehiculele care nu au fost afectate de atacuri s-au deplasat în direcţia localităţii Telmanovo”, menţionează armata, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Forţele militare ucrainene au adăugat că au reţinut în zonă opt paraşutuşti ruşi, care în prezent sunt interogaţi.

Autorităţile ucrainene au afirmat luni că un convoi format din „zeci” de blindate şi tancuri a trecut frontiera dinspre Rusia în sudul Ucrainei, în apropiere de Marea Azov, şi este implicat în lupte cu grănicerii.

„Frontiera ucraineană a fost încălcată de un convoi de zeci de tancuri şi vehicule blindate”, care au intrat pe teritoriul ucrainean în apropiere de oraşul industrial Mariupol, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene Leonid Matiuhin.

NapocaNews