Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte, s-a deplasat în teritoriu pentru a constata la faţa locului stadiul lucrărilor de intervenţie la drumul judeţean 109C Gherla-Fizeşu Gherlii-Ţaga, între kilometrii 3+825 şi 9+000, lucrări a căror începere în regim de urgenţă a dispus-o în cursul zilei de marţi, 29 iulie 2014.

În cadrul discuţiilor purtate la faţa locului cu reprezentanţii constructorului, cu dirigintele de şantier şi cu viceprimarul comunei Fizeşu Gherlii, domnul Vakar Istvan a abordat o serie de aspecte referitoare la ritmul şi stadiul lucrărilor, calitatea acestora precum şi la termenul de finalizare.

Societatea constructoare a informat liderul forului administrativ judeţean în legătură cu faptul că în cursul zilei de joi, 31 august a.c., au fost demarate efectiv lucrările de reciclare şi reprofilare cu adaos de material-umplere gropi, la finalul zilei fiind realizaţi cca. 450 de ml. În ceea ce priveşte ziua de vineri, până la ora vizitei la faţa locului fuseseră realizate deja lucrări pe circa 400 de ml, estimându-se ca la sfârşitul zilei lucrările de intervenţie să fie finalizate pe încă cca. 300 de ml. În acest fel, după primele două zile lucrările vor totaliza cca. 1150 de m din cei  5200 de m care sunt vizaţi. Întrucât se prefigurează ca şi în cursul zilei de sâmbătă, 2 august, condiţiile meteo să fie optime, lucrările vor continua într-un ritm alert, cu o medie zilnică de cca. 600-700 de ml, astfel încât acestea să poată fi încheiate la finalul săptămânii viitoare

Reamintim în acest context faptul că lucrările de intervenţie asupra acestui sector de drum  vizează o suprafaţă totală de 29.118 mp, eliminarea gropilor prin acoperirea cu aproximativ 1.500 mc de material pietros şi tratarea burduşirilor prin aplicarea unui strat de bază de 6cm.