Şerban Suru, autoproclamatul lider al Mişcării Legionare din 1992, a demarat strângerea de semnături pentru înfiinţarea Partidului „Legiunea Creştină”. Şerban Suru a rămas înconjurat de un număr redus de adepţi. El este primul lider legionar post-decembrist care a organizat în iulie 1995 o tabără de muncă legionară la Padina, lângă Munţii Bucegi.

519

Adepţii lui Şerban Suru au instalat joi un cort în Piaţa Romană din Bucureşti cu scopul strângerii de semnături pentru înfiinţarea Partidului “Legiunea Creştină”. Campania va continua în zilele următoare. Şerban Suru este un personaj controversat şi renegat de majoritatea organizaţiilor naţionaliste româneşti, mai ales după ce în anii ’90 s-a auto-proclamat şef al Mişcării Legionare. În prezent, în jurul său mai activează doar un grup minuscul de militanţi bucureşteni.

232

Şerban Suru coordonează şi “Biblioteca Legionară” din Bucureşti, cea mai mare din ţară, care funcţionează pe Str. Iacob Negruzzi nr. 1, proiect ce a atras proteste parlamentare din partea deputatului minorităţii evreieşti, Aurel Vainer.

149

Partide similare încercării politice a lui Şrban Suru sunt Partidul „Totul pentru Ţară” şi noua iniţiativă a lui Bogdan Diaconu, Partidul „România Unită”.

NapocaNews