Se pare că UDMR și-a găsit sluga perfectă la conducerea Prefecturii Covasna. Spun ”se pare” deocamdată. Asta pentru că încă mai aștept ca reprezentantul Guvernului României în județul Covasna, Marius Popica, să acționeze în spiritul respectării legii și nu cu grija de a nu deranja grofii UDMR.

Popica se face că aplică legea

Cazul sacționării contravenționale a primarului UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, dovedește cât se poate de clar faptul că Marius Popica este un prefect fricos. Rămâne să vedem dacă ne confirmă că e și ticălos.

În data de 9 mai a.c. i-am sesizat prefectului Marius Popica faptul că în data de 8 mai a.c., cu ocazia festivităților de comemorare a 70 de ani de la deportarea evreilor din județul Covasna, primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), a refuzat să poarte eșarfa tricoloră, fapt ce încalcă prevederile H.G. nr. 1157/2001. La evenimentul public a participat și prefectul Marius Popica.

Deloc surprinzător, Popica nu mi-a comunicat un răspuns în termen legal la sesizarea mea, motiv pentru care în data de 10 iunie a.c. i-am adresat, conform legii, o plângere prealabilă. În data de 3 iulie a.c. Popica îmi expediază adresa nr. 7889 în care îmi comunică faptul că verifică cele sesizate și va ”dispune în consecință”. Gargară ieftină de prostit cetățenii! După aproape 60 de zile de la data la care l-am sesizat Popica mă informează că va cerceta cele semnalate.

Adresa-Prefect-Covasna-Marius-Popica-Dan-Tanasa-amenda-Antal-Arpad

Adresa Prefect Covasna Marius Popica Dan Tanasa amenda Antal Arpad

După ce l-am acționat în judecată, Popica a aplicat legea…strâmb!

Având în vedere refuzul prefectului Marius Popica de a comunica subsemnatului un răspuns legal la sesizarea din data de 9 mai a.c., în data de 28 iulie a.c. am înregistrat la Tribunalul Covasna o acțiune împotriva prefectului Marius Popica prin care solicitam instanței să-l oblige pe acesta să-mi comunice un răspuns la sesizare (dosar nr. 1250/119/2014).

Pentru a confirma parcă faptul că-și bate joc de mine, Popica îmi comunică ieri, 4 august, faptul că l-a sancționat contravențional cu avertisment pe primarul Antal Arpad pentru încălcarea prevederilor H.G. nr. 1157/2001.

 

aresa-prefectura-covasna-dan-tanasa-sanctiune-primar-udmr-antal-arpad

De ce îi este frică lui Popica să aplice legea?

În sesizarea mea din data de 9 mai a.c. i-am atras atenția prefectului Marius Popica cu privire la faptul că în luna octombrie 2013 UDMR-istul Antal Arpad a mai fost sancționat cu avertisment pentru aceeași faptă (documentul aici), motiv pentru care de această dată se impune aplicarea sacțiunii contravenționale cu amendă. Fricos, Popica a refuzat să-l amendeze pe Antal și a aplicat un banal avertisment. Evident, legal Popica poate aplica câte avertismente vrea. Doar că legea nu se aplică așa, după pofta prefectului de Covasna.

Apel la istorie

După ce strămoșii săi din Voinești, Covasna, au făcut Marea Unire și au participat la cele două Războaie Mondiale, voineșteanul Marius Popica reușește să se facă de râs în scurt timp de când a fost numit prefect al județului Covasna. În timp ce strămoșii lui au murit pentru țară, Popica nu are curajul să aplice o simplă amendă unui primar șovin și antiromân în condițiile în care, culmea, legea e de partea lui.

Rămâne așadar să vedem dacă Marius Popica e doar laș sau e și ticălos.

Dan Tanasă