Siemens isi extinde prezenta locala in domeniul IT, odata cu deschiderea unui nou centru de cercetare si dezvoltare in Cluj-Napoca, sub brandul companiei subsidiare Evosoft.

Pana in 2017, compania intentioneaza sa angajeze 210 persoane, care vor lucra in proiecte globale de dezvoltare de software si produs pentru toate diviziile Siemens.

Deschiderea noului sediul presupune o investitie de peste 4,5 milioane de euro si include costuri aferente chiriei pe urmatorii cinci ani, costuri de amenajare si investitia initiala in infrastructura.

Siemens preia integral o companie din Brasov, care a lucrat la robotul Curiosity al NASA

Acesta suma nu include cheltuielile cu viitorii angajati, informeaza site-ul Siemens Romania.

„Compania Siemens este prezenta in Cluj-Napoca de peste 20 de ani. Relatia noastra cu orasul este un parteneriat de lunga durata si, de aceea, am investit continuu in educarea tinerei generatii de ingineri, dezvoltand o legatura stransa cu universitatile tehnice din oras.

Incepand cu luna august, facem un pas firesc: crestem intr-o noua directie si ne dorim sa recrutam cei mai buni ingineri din zona care sa lucreze intr-unul dintre cele mai moderne centre IT ale Siemens din Romania”, a declarat George Costache, CEO al Siemens Romania.

„Siemens si Evosoft au ales deschiderea unui nou centru in Cluj-Napoca datorita nivelului inalt de educare al tinerilor absolventi si pozitiei georgrafice favorabile a tarii in Europa. Piata romaneasca este foarte competitiva si asteptam cu nerabdare sa vedem solutiile dezvoltate de inginerii din Cluj Napoca livrate catre clienti din toata lumea”, a declarat Stephan Sonnenberg, Chief Operating Officer al evosoft GmbH.

Siemens detine alte doua centre IT in Romania, la Brasov, cu peste 300 de angajati. Divizia Siemens Corporate Technology si compania Siemens Industry Software ofera servicii de inginerie si IT pentru clienti din intreaga lume, in diverse sectoare precum cel industrial, de sanatate sau energie.

C.P. , Foto: Dacian Groza