Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-o conferinţă de presă, că trage un semnal de alarmă privind intrarea României în recesiune, susţinând că principalele cauze sunt proasta guvernare şi reducerea investiţiilor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că România a intrat în recesiune, după standardele UE, el avertizând asupra faptului că această realitate economică nu mai poate fi acoperită de „propaganda pontistă” şi subliniind că intrarea într-o eventuală criză este „aproape”.

„În conformitate cu standardele UE, România a intrat în recesiune. Şi pentru că nu vreau să avem diferende pe definiţii, indiferent ce definiţii ar utiliza dottore, vă invit să vedeţi definiţia pe care Eurostat o dă recesiunii: (…) două trimestre succesive cu scădere a creşterii economice faţă de trimestrul anterior. România se află în această situaţie, chiar dacă faţă de anul 2013 are o uşoară creştere economică. Dar, deja, economia a intrat în declin şi este un declin de două trimestre consecutive. Trimestrul unu, care are o creştere negativă de 0,2% din PIB, şi trimestrul doi 2014, care are o creştere negativă de 1% faţă de trimestrul unu 2014. Asta, în termeni tehnici, înseamnă că economia României a intrat în recesiune”, a precizat Băsescu.