Parohia ortodoxă „Tuturor Sfinților” din Cetatea Fetei, Florești desfășoară, în perioada 4-10 august, Tabăra de creatie „Hristos pe înțelesul tuturor”.

La tabăra, ajunsă anul acesta la a IV-a ediție, participă un număr de 35 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Potrivit părintelui Decebal Gorea, slujitor la Biserica din Cetatea Fetei Florești, cei mici se bucură în cele 7 zile de tabără de mai multe ateliere de creație precum atelierul de religie, atelierul de muzică și poezie bisericească, atelier de artizanat popular și creație grafică. Activitățile sunt desfășurate de mai mulți voluntari din parohie, printre care profesori de religie, pictori iconari și profesori de muzică și au loc la grădinița din Florești și la biserica parohială.

Toate creațiile copiilor din timpul taberei vor fi prezentate într-o serbare ce va avea loc la biserica parohială din Cetatea Fetei Florești duminică, 10 august, după Sfânta Liturghie. Tot atunci cei mici vor susține și un program artistic în care vor prezenta cântecele și poeziile învățate în tabăra de creație, a declarat părintele Decebal Gorea.

Andreea Pâgleşan, Sursa: Radio Renasterea