Maşina în care se aflau ei a fost lovită de un tren marfar în localitatea clujeană Livada, şi distrusă în proporţie de 70%. Ei au reuşit să iasă din autoturism înaintea impactului.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, spune că Politia Transporturi Feroviare a fost sesizată prin 112 că un tren marfar a lovit o maşină fără a exista victime în urma impactului. La faţa locului, oamenii legii au aflat că şoferul maşinii, un tânăr de 20 de ani din judeţul Bistriţa-Năsăud, care şi-ar fi luat de puţin timp permisul auto, a încercat să treacă calea ferată, deşi erau aprinse semnalele luminoase ale barierei artându-I clar că se apropie un tren. Acesta le-a ignorant şi când a văzut că vine marfarul el şi ceilalţi doi pasageri au sărit din maşină. „Autoturismul este distrus în proporţie de 70% şi din relatările şoferului în maşină s-ar fi aflat alţi doi pasageri despre care nu a vrut să dea detalii“, spune purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

Momentan, şoferul se află la audieri, i s-a luat permisul auto, iar poliţiştii îi caută pe cei doi pasageri care au fugit de la locul accidentului. Mecanicul locomotivei spune ca tanarul sofer a încercat să forţeze trecerea peste calea ferată, dar maşina i s-a oprit pe sine. Acesta a mai declarat că a văzut cum tinerii au ieşit din maşina înainte de a fi lovită în plin, relatează dejeanul.ro.

Florina Pop, Sursa: Adevarul