Universitatea Cluj nu a câştigat niciun meci acasă în Liga 1, iar atacanţii n-au dat niciun gol de la plecarea golgheterului la Steaua. Valentin Lemnaru a adus în sezonul trecut, prin reuşitele sale, 14 puncte pe teren propriu formaţiei clujene.

“Şepcile roşii” au strâns doar un punct pe teren propriu, în actualul campionat, din partidele cu Dinamo şi FC Braşov. În sezonul trecut, echipa a scos aproape o treime din puncte pe Cluj Arena. Una dintre explicaţiile acestui regres pare a fi plecarea lui Valentin Lemnaru la Steaua, în debutul acestui sezon.

Fostul golgheter al ardelenilor a fost cel mai important om în jocurile de „acasă” în stagiunea trecută. Prin reuşitele sale a adus 14 puncte Universităţii din totalul de 27 obţinute pe Cluj Arena. Acesta a marcat golurile victoriei în partidele cu FC Botoşani, Oţelul, Astra, Gaz Metan, Viitorul şi Corona Braşov.

Lipsa sa din atac este resimţită şi de Mihai Teja. “Se simte şi lipsa lui Lemnaru. Echipa suferă pentru că era un jucător valoros”, a recunoscut antrenorul clujenilor.

Mengolo şi Jula, fără gol în „oficiale”

De la plecarea lui Lemnaru, niciun atacant al Universităţii n-a mai înscris într-un joc oficial. Boutadjine, Ninu, Viveiros şi Costin sunt marcatorii din acest sezon, dar niciunul dintre ei nu joacă pe poziţia lui Lemnaru. Mengolo şi Jula, oamenii care ar trebui să-l înlocuiască pe al doilea golgheter din Liga 1 în sezonul trecut, n-au reuşit niciun gol în actuala stagiune. Cei doi jucători sunt într-o criză de goluri de luni bune. Jula are o singură reuşită în ultimele 11 luni (la Ceahlăul), în timp ce Mengolo a marcat ultima dată în martie, pe când juca pentru ciprioţii de la Nea Salamina.

S-a accidentat după 19 minute la Steaua

Nici Valentin Lemnaru nu trece printr-o perioadă foarte bună. Acesta a apucat să debuteze la Steaua în meciul tur cu Aktobe, din preliminariile Ligii Campionilor, când a jucat 19 minute, dar apoi s-a accidentat la un antrenament şi n-a fost trecut pe lista UEFA pentru play-off. Mai mult, acesta şi-a atras mai mult critici decât laude, din rândul oamenilor din fotbal, de la sosirea la Steaua.

13 goluri a marcat Lemnaru în sezonul trecut pentru U Cluj, atunci când a contribuit decisiv la acumularea a 14 puncte din totatul de 27 în partidele de pe teren propriu

0 goluri au marcat atacanţii lui „U” Cluj, Mengolo şi Jula, în actualul sezon

19 minute a prins Valentin Lemnaru în tricoul Stelei.

Sursa: Pro Sport